Opstelten: 'De draad weer oppakken'

Informateur Opstelten wil 'de draad weer oppakken' en verdergaan met de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA over een regeerakkoord en een gedoogakkoord.

Persconferentie informateur Opstelten 13 september 2010

De informateur constateerde in zijn gesprekken met de fractievoorzitters vandaag 'een vastberadenheid om er samen uit te komen'.

Opstelten kon nog geen inschatting geven van de tijd die het informatieproces nog nodig zal hebben. 'We gaan het zo snel mogelijk doen als het zorgvuldig kan. Niet het halen van de deadline maar het sluiten van twee goede akkoorden is het doel', aldus Opstelten in een persconferentie.

Volgens de informateur geldt nog steeds wat hij eerder zei: de onderhandelingen zijn een eind op streek, maar er zijn nog de nodige hobbels te nemen. 'Niets is beslist voordat over alles overeenstemming is.'

De onderhandelingen onder leiding van de informateur worden voortgezet op 14 september. De fractievoorzitters Rutte, Wilders en Verhagen worden vergezeld door hun secondanten. Ook zullen deskundigen aanschuiven aan de onderhandelingstafel.